Masterclass Enformation

Cum se desfășoară

Înțelegerea metricilor de cercetare

Dimensiune grupă:

10-15 participanți / curs

Timp estimat:

2 h / 2 h 30 min

Dacă …

 • Ești membru al mediului academic și desfășori activități de cercetare / predare.
 • Ai drept obiectiv scrierea de lucrări științifice.
 • Dorești publicarea acestor articole în reviste cu vizibilitate internațională.
 • Teoria procesului de publicare academică o cunoști, așa că vizezi aplicabilitatea informațiilor!

Dacă te regăsești în afirmațiile de mai sus, te așteptăm la cursul Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris pentru a pune practica în teorie! 🙂

Despre

Înțelegerea metricilor de cercetare

Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris reprezintă primul modul al proiectului Masterclass Enformation, cursul la care teoria procesului de realizare a unui articol academic de succes capătă dimensiuni practice! Știm că fiecare cercetător are stilul propriu de scriere și de explicare a rezultatelor obținute în urma activității de cercetare. De aceea, în cadrul acestui modul încurajăm păstrarea și perfecționarea propriului tău stil, oferindu-ți repere de urmat și de adaptat pentru a deveni mai bun și mai clar în transmiterea informațiilor dorite. Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris îți propune o discuție interactivă, între autori și formatori, și îți prezintă concret studii de caz, exemple reale de articole academice care sunt analizate exhaustiv pe durata cursului. Te atenționăm asupra celor mai frecvente greșeli, unele făcute chiar prin inserarea excesivă a detaliilor din dorința de a explica elocvent studiul conceput, și îți semnalăm lipsurile / omisiunile, anume aspectele pe care nu se pune suficient accentul, de multe ori fie din grabă, fie din lipsa unui conținut complet și adecvat al ghidurilor pentru autori publicate de reviste. De asemenea, te încurajăm ca pe parcursul desfășurării modulului să contribui activ, aducând în discuție propriile exemple de scriere – titluri, abstracte și cuvinte cheie – pentru a-ți putea furniza sfaturi personalizate.

De ce să participi la

Înțelegerea metricilor de cercetare

Știi deja că acceptarea publicării unui articol de către o revistă academică de top depinde de mai mulți factori, nu doar de rezultatele cercetării prezentate în manuscris și de valoarea adăugată adusă lumii științifice prin realizarea acestuia. În cadrul modulului Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris, ne-am propus să îți dezvăluim toți pașii pe care îi poți face, în calitate de autor, pentru a-ți crește șansele ca manuscrisul tău să fie citit în întregime și selectat spre publicare în urma procesului de peer-review. Printre elementele cheie se află aplicarea unui set concret de recomandări – pe care îl descoperi complet la curs – în vederea realizării unui material științific de succes și înțelegerea clară a procesului de evaluare a unui articol academic.

Ce afli dacă participi la

Înțelegerea metricilor de cercetare

 • Ce să cuprinzi în manuscrisul tău vs. aspecte pe care să le eviți.
 • Cum să realizezi o structură optimă, pe secțiuni, a manuscrisului.
 • Ce instrumente să utilizezi pentru editarea figurilor și a tabelelor.
 • Cum îți poți structura eficient manuscrisul din punct de vedere estetic.
 • Cât de importante sunt metadatele pentru ca articolul tău să fie de succes.
 • Cum îți poți evalua articolul obiectiv, în conformitate cu perspectiva unui editor.
 • Care sunt exemplele de bună practică pe care să le urmezi în publicarea academică.
Speakerii modulului

Înțelegerea metricilor de cercetare

poza_Alina_Avram_conferinta_enformation_2020_300 (1)
Alina Avram Project Manager, Enformation
Evenimente despre

Înțelegerea metricilor de cercetare

february, 2024

Preînscrie-te la

Înțelegerea metricilor de cercetare

  *Dacă doriți să vă înscrieți la mai multe module MasterClass, este necesar să completați formularul pentru fiecare modul dorit.

  X
  X
  X