Masterclass Enformation

Cum se desfășoară

Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris?

Dimensiune grupă:

10-15 participanți / curs

Timp estimat:

5 h 30 min

Dacă …

Dacă te regăsești în afirmațiile de mai sus, te așteptăm la cursul Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris pentru a pune practica în teorie! 🙂

Despre

Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris

Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris reprezintă primul modul al proiectului Masterclass Enformation, cursul la care teoria procesului de realizare a unui articol academic de succes capătă dimensiuni practice! Știm că fiecare cercetător are stilul propriu de scriere și de explicare a rezultatelor obținute în urma activității de cercetare. De aceea, în cadrul acestui modul încurajăm păstrarea și perfecționarea propriului tău stil, oferindu-ți repere de urmat și de adaptat pentru a deveni mai bun și mai clar în transmiterea informațiilor dorite. Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris îți propune o discuție interactivă, între autori și formatori, și îți prezintă concret studii de caz, exemple reale de articole academice care sunt analizate exhaustiv pe durata cursului. Te atenționăm asupra celor mai frecvente greșeli, unele făcute chiar prin inserarea excesivă a detaliilor din dorința de a explica elocvent studiul conceput, și îți semnalăm lipsurile / omisiunile, anume aspectele pe care nu se pune suficient accentul, de multe ori fie din grabă, fie din lipsa unui conținut complet și adecvat al ghidurilor pentru autori publicate de reviste. De asemenea, te încurajăm ca pe parcursul desfășurării modulului să contribui activ, aducând în discuție propriile exemple de scriere – titluri, abstracte și cuvinte cheie – pentru a-ți putea furniza sfaturi personalizate.

De ce să participi la

Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris?

Știi deja că acceptarea publicării unui articol de către o revistă academică de top depinde de mai mulți factori, nu doar de rezultatele cercetării prezentate în manuscris și de valoarea adăugată adusă lumii științifice prin realizarea acestuia. În cadrul modulului Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris, ne-am propus să îți dezvăluim toți pașii pe care îi poți face, în calitate de autor, pentru a-ți crește șansele ca manuscrisul tău să fie citit în întregime și selectat spre publicare în urma procesului de peer-review. Printre elementele cheie se află aplicarea unui set concret de recomandări – pe care îl descoperi complet la curs – în vederea realizării unui material științific de succes și înțelegerea clară a procesului de evaluare a unui articol academic.

Ce afli dacă participi la

Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris?

Speakerii modulului

Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris

Foto_Dinu Vasile_masterclass
Vasile Dinu Profesor Emeritus at Facultatea de Business și Turism, ASE București
poza_Alina_Avram_conferinta_enformation_2020_300 (1)
Alina Avram Cercetător Științific, Grad III, Enformation
Poza_Speaker_Rares Vasilica_masterclass
Rareș Vasilică Trainer Enformation
Dingman-P_masterclass
Paul Dingman Assistant Editor at Wiley
Gorenko photo_masterclass
Yuliya Gorenko Principal Marketing Communications Specialist, Alliances at Turnitin
Poza_Claire Mitchell_Speaker_masterclass
Claire Mitchell Assistant Editor at Royal Society of Chemistry
Adina_Pusok
Adina Pusok Cercetător, Universitatea Oxford
Shahrazad Hadad
Shahrazad Hadad Lector ASE București
ENewton_masterclass_1
Dr Erika Newton Journals Publisher at Cabi
Evenimente despre

Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris

Preînscrie-te la

Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris